En familiebedrift 

En velsmurt familiebedrift grunnlagt i 1930, og med avtale med Gartnerhallen helt fra start. De første drivhusene kom på plass allerede før andre verdenskrig. To av disse er fortsatt i bruk den dag idag. Driften har overlevd 6 generasjoner og håper på flere i fremtiden.

_DSC9918-Edit
_DSC9892
_DSC9909-Edit
_DSC9779
Forside weebly
_DSC9503-Edit

Bøndene

Knut Andreas - Grønnsaksbonde

Knut-Andreas Malmberg drifter idag gården sammen med sin kone, Ragne Helene Ravnsborg. Han er den 6 generasjonen og har bakgrunn som anleggsgartner. Knut Andreas har vært fast ansatt på gården siden 2009.

Ragne Helene - Grønnsaksbonde

Ragne Helene Ravnsborg, er 6 generasjons odelsjente på Gilhus Gård, og eldst av 3 søsken. Hun har bakgrunn som utdannet gartner, og overtok gården sammen med Knut-Andreas i 2017. I 2004 startet hun gårdsbutikken Grøntbua sammen med sin mor , Kirsten. 

Hans Bernhard - Pensjonist

Hans Bernhard Justad, født og oppvokst på gårdsbruk i Sylling. Giftet seg med odelsjenta Kirsten, og sammen tok de over gården i 1983. Idag er Hans Bernhard egentlig pensjonist, men han trives i aktivitet og er stort sett daglig å finne i arbeid på Gilhus. Hans bidrag er en viktig resurs i driften.

Kirsten - Pensjonist

Kirsten Ravnsborg er pensjonist og 5 generasjons odelsjente på Gilhus. Hun var eldst av 3 søstre og har bodd hele sitt liv på Gilhus. Kirsten er som sin datter utdannet gartner, og overtok drifta i 1983 sammen med Hans Bernhard. Hun var med på oppstarten av gårdsbutikken sammen med Ragne Helene, og hun er 'hjernen' bak de mange Grøntbua-produktene om produseres av overskuddsmaterialer.Som pensjonist nyter hun litt fridager, men er fortsatt en viktig del av Gårdsbutikken og driften, og derfor også ofte å finne på gården.

 Birgitte  - Personalansvarlig

Fra Glolbetrotter til gårdsarbeider. Etter 17 år inen reiseliv tok livet en vending i en annen retning da covid slo til i Norge. Med null erfaring, begynte Birgitte som butikkmedarbeider i Grøntbua på Gilhus Gård i 2020. Idag er hun ansatt på fulltid. Birgitte skal ta over noen av Kirsten sine administrative oppgaver, hun er ansvarlig for sesongarbeiderene på gården, samt håndterer Grøntbua når den er åpen i sesongen. Resten av året får hun opplæring i driften av gården.