Gårdsbutikken - Grøntbua

Et lite sesongbasert gårdsutsalg, som er åpent fra medio juni til medio oktober.Følg oss på Facebook og instagram for produkter og nyheter. Vi åpner 20.juni 2023, og holder åpent til ca midten av oktober +/-, avhengig av vare sortimen.


Tirsdag 14-18

Torsdag 14- 18

Fredag 10 -16

Hvem er vi?

Assortert utvalg fra Gårdsutsalget vårt
kortreiste råvarer

For ca 17 år siden fikk vi spørsmål om hvorfor det ikke fantes en gårdsbutikk i GRØNNE LIER.

Dette ville vi gjøre noe med, og i midten av juni hvert år åpner vi nå dørene med alt det norsk sesong har å by på av lokalproduserte og friske grønnsaker, frukt og bær. Vi har også et utvalg andre gårdsprodukter både hjemmelaget, og fra andre gårder i Grønne Lier. I gårdsbutikken vår finner du blant annet våre solmodne tomater, dyrket på gamlemåten, i et rikt utvalg av sorter og farger. Utpå sommeren kommer også vår fargerike og søte paprika. Her kan du finne det meste av hva den norske grønnsaksommeren har å by på av smak og farger.


Grøntbua drives idag av Ragne Helene Justad Ravnsborg, som er oppvokst på Gilhus Gård. Idag drives gården sammen med mannen, Knut Andreas, men grøntbua er det Ragne Helene som styrer. Her får hun god hjelp av sin mor Kirsten Justad, og det leies også inn hjelp utenfra for å drifte bua i sesongen. Det begynte som en liten lokal gårdsbutikk, men har siden oppstarten i 2004 bare blitt større og større. Ragne Helene og Kirsten bruker tiden når butikken er stengt til å plukke sopp, høste ramsløk, plukke bær og produsere små delikatesser som man kan kjøpe med seg når man er innom, enten det er chilimarmelade, ramsløksmør eller bjørnebærmarmelade. Utvalget er stort og variert , og avhenger av sesongen.